Sacrificiile pe care oamenii sunt dispuşi să le facă pentru a mai obţine un „strop” din ceea ce societatea defineşte ca fiind frumuseţe relevă credinţa lor că modificând aparenţele, viaţa lor se va schimba şi vor deveni fericiţi. Există iluzia că schimbând corpul, se va schimba şi viaţa persoanei.

Să vă dăm un exemplu în acest sens:

    La magazinul de remodelare fizică, o tânără aşteaptă cu nerăbdare rândul la casă. Ajunge după o aşteptare de 15 minute:
- Bună ziua, aş dori o pereche de picioare de lungimea 80 de cm, grosime S, tonifiere medie, culoare bronz nivel I. Scria că sunt la promoţie.
- Bună ziua. Da, aşa este, aveţi un discount de 15 %. Dacă vă mai cumpăraţi încă un produs, din partea superioară a corpului, discount-ul este de 30% , aplicat întregii sume. Mergeţi la cabina de probă, unde reprezentantul nostru se va ocupa personal de dumneavoastră. Vă mai ofer şi un pliant cu noua colecţie de primăvară: „Corpul reînnoit precum natura reînviată”, care va apărea peste 2 luni. Se aşteaptă produse spectaculoase, mai ales în materie de picioare.
    Ajunge tânăra acasă cu picioarele nou-nouţe, le admiră în oglindă, după care îşi aminteşte că are examen în curând. Încep să îi apară din nou în minte toate problemele, materia e multă, grea, dureri de stomac, stres. Colac peste pupăză, i-a mai apărut şi un coş.”Off, mi-am schimbat picioarele, aş avea nevoie şi de o reînnoire a tenului. Dar oare când vor vinde ăştia şi minte, să mi-o schimb şi pe aia?”.

    Exemplu este unul extrem şi pare amuzant, dar  realitatea nu e departe de el. Răspunsul pe care noi îl oferim tinerei: nu e nevoie să aştepţi să vândă „minţi” cei de la magazinul de remodelare fizică, vino la programul nostru unde lucrăm asupra atitudinii negative faţă de aspectul fizic! Investiţia ta constă în disponibilitate şi puţin timp, dar câştigurile sunt de durată!
Cauza insatisfacţiei faţă de imaginea corporală se află în mintea persoanei; standardele de frumuseţe se schimbă foarte repede, ceea ce încercăm să schimbăm azi la aspectul nostru fizic, mâine poate fi un trend „expirat”. Ceea ce contează însă e modul în care noi privim aceste standarde. Participând la acest program, veţi evalua corect propriul aspect fizic, veţi fi satisfăcuţi de ceea ce descoperiţi la imaginea voastră, veţi zâmbi privindu-vă în oglindă şi veţi fi mai relaxaţi atunci când mergeţi la plajă, la ora de sport, la înot, când prezentaţi un proiect în faţa colegilor sau când staţi faţă în faţă cu persoana pe care o simpatizaţi. 

Tu cum gestionezi aceste aspecte?

Luana Niculescu
Student, an II, Master Psihologie clinica, consiliere psihologica si psihoterapie

Daca ti-ar plăcea să schimbi o vorbă cu un psiholog, ne găsești la e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

×

TOP