O listă de contacte care conține numerele de telefon și adresele de e-mail ale potențialilor angajatori. Lista trebuie înnoită săptămânal până la îndeplinirea obiectivului propus. Aceștia se grupează din rațiuni de organizare a demersului în două categorii:

A. de pre-contact - cu care nu s-a comunicat încă (verbal sau scris)

B. de post-contact - persoane cu care ai intrat deja în contact.

Pentru categoria de pre-contact trebuie să obții numele și funcția persoanei căreia îi vei scrie. Documentele trimise vor fi mai bine receptate dacă sunt adresate unei persoane și nu unei funcții din organizație.

Pentru categoria de post-contact trebuie să obții cartea de vizită sau să transcrii datele persoanelor cu care intri în contact (nume, funcție, adresa, telefon, fax, e-mail, telefon mobil etc.), dacă e posibil încă din timpul primei discuții.

  1. Stabiliți întâlniri la termene precise cu cinci dintre persoanele de contact din listă în așa fel încât să puteți gestiona eficient calendarul acestora. Pentru a fi convinși că nu veți întârzia e bine să vă asigurați că veți avea un anumit „timp de rezervă” pentru a depăși eventuale nesincronizări sau incidente neprevăzute.
  2. Firma/instituția care oferă locul de muncă – ce informații am despre firmă, care este obiectul de activitate, etc.

Cerințelor postului - redactarea unui Curriculum Vitae adecvat pentru postul pentru care aveți intenția să aplicați. Este recomandat ca acesta să fie examinat de trei persoane diferite și a căror părere o considerați relevantă pentru a vă face o opinie obiectivă despre calitatea întocmirii lui.

Un plan oricât de bun nu vă poate asigura succesul dacă nu treceți în mod consecvent la acțiune. Luați deci decizii în manieră organizată și fiți atenți la concretizarea lor în acțiuni. „Deciziile determină acțiunea. Fără acțiune – fără telefoane, fără continuitate, fără a programa întâlniri și interviuri – este imposibil să găsiți o slujbă sau să faceți schimbările pe care le doriți în activitatea dumneavoastră profesională” (Jansen, Julie 2007: 272).

 

×

TOP