Loading...
 

Ghiduri pentru cariera ta

Am o diploma, cum procedez?

 

 

Student Roadmap to Succes

Author: Damaris Bangean - Published At: 2018-01-25 12:57 - (316 Reads)

Student Roadmap to Success

First Year - Explore Your Interests and Your Resources

Scrisoarea de prezentare

Author: Adriana Borza - Published At: 2016-01-20 11:56 - (979 Reads)

Scrisorile de prezentare/motivație/intenție se împart, potrivit literaturii de specialitate, în două categorii:

A. Cover letters - scrisori care se trimit pentru în mod expres având ca țintă o anumită poziție, cu sarcini și exigențe definite clar, eventual ca răspuns la un anunț al organizației angajatoare.

B. Broadcast letters - scrisorile care se trimit spre angajatori care ar putea avea locuri de muncă neanunțate. Scrisoarea tip broadcast este destinată în mod obișnuit șefului de departament unde dorești să lucrezi. Dacă organizația este mică, trimite-o direct președintelui sau directorului executiv. Menționează exact poziția de care ești interesat, indicând concret ce poți să oferi. Oferta trebuie redactată pe baza a ceea ce ei au nevoie și ar dori să obțină de la un candidat pentru acel post. Aduceți pe scurt în discuție beneficiile pe care le puteți aduce firmei și explicați interesul față de organizație și de postul solicitat.

CV-ul profesional

Author: CCSC - Published At: 2015-11-23 16:37 - (1090 Reads)

Ce este un Curriculum Vitae? Termenul provine din limba latină şi semnifică curs al vieţii. Conform uzajului modern CV-ul este un document care conţine o sumarizare a experienţei în muncă şi  educaţie.

Cele mai multe companii află primele informații despre potențialii angajați cu ajutorul unui Curriculum Vitae.Alături de scrisoarea de prezentare CV-ul este redactat cu scopul de a determina angajatorul să invite solicitantul la un interviu.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când îți faci un plan de carieră?

Author: CCSC - Published At: 2015-11-23 16:35 - (1087 Reads)

O listă de contacte care conține numerele de telefon și adresele de e-mail ale potențialilor angajatori. Lista trebuie împrospătată săptămânal până la îndeplinirea obiectivului propus. Aceștea se grupează din rațiuni de organizare a demersului în două categorii:

A. de pre-contact - cu care nu s-a comunicat încă (verbal sau scris)

B. de post-contact - persoane cu care ai intrat deja în contact.

Ce înseamnă "un loc bun de muncă"?

Author: CCSC - Published At: 2015-11-23 16:32 - (1126 Reads)

Când cineva se află în căutarea unui loc de muncă primul lucru la care se gândește este angajarea unor proceduri formale pe care oamenii le consideră uzuale în această situație. Faptul de a pregăti o mapă de prezentare profesională (mai mult sau mai puțin elaborată, în funcție de natura pregătirii și a expectațiilor individului) este doar partea vizibilă a unui proces mult mai amplu.